BUA =
Foto Rune Carlsen

BUA =

BUA er en ideell organisasjon som vil gjøre det lettere for barn og unge å være i aktivitet, uten at du trenger å kjøpe alt utstyret. Selv om BUA først og fremst er for barn og unge, kan alle låne uansett om du er fattig eller rik, ung eller gammel.

BUA fungerer på samme måte som et bibliotek, men i stedet for å låne bøker, så låner du sportsutstyr. Det er smart både når det handler om økonomi og miljø. Og det beste av alt, er at det er gratis.

Det finnes 200 BUA i over 160 kommuner over hele landet.

Oversikt over hvor du kan låne og hva du kan låne, finner du på nettsiden bua.no.

Driver du for eksempel aktivt med fotball, men har lyst til å prøve skateboard i skateparken en dag, kan du låne skateboard hos BUA. Dermed kan du prøve mange forskjellige idretter eller aktiviteter, selv om du ikke har alt du trenger. Det har BUA.

– Det er mye smartere å låne enn å kjøpe, både økonomisk og bærekraftig. Det senker dessuten terskelen for å prøve ting. Alle trenger ikke eie alt, du kan heller kjøpe det hvis du har lyst til å fortsette med aktiviteten. Det er rett og slett smartere forbruk.

Flunkende nytt utstyr er det også

XXL er bærekraftspartner med BUA. For XXL er det «All Sports United – Sports Unite All» som teller. Derfor støtter og hjelper XXL BUA-ordningen med utstyr og kompetanse. Idrett og friluftsliv spiller en viktig rolle i å samle mennesker uansett bakgrunn. Enten det er på sletta med en fotball, i håndballhallen eller på søndagstur i skogen. Noe av det viktigste sportsbransjen kan gjøre er å inkludere og aktivisere flere barn og unge. Som en stor aktør har XXL et bevisst forhold til de utfordringene som påvirker sportsbransjen og samfunnet, både knyttet til både miljø og sosiale forhold.

BUA skal være hele kommunens utstyrsbod, for det er nemlig mye smartere å dele. Felles for alle utlånsordningene er at det er gratis å låne utstyr for barn og unge. Det finnes også noen ordninger under BUA-nettverket som heter noe annet enn BUA, for eksempel Skattkammer. Den eneste forskjellen her er at det drives av Kirkens bymisjon, og er du over 18 år, så må du betale for å låne utstyr. Utstyrsordningene finnes over hele landet, og utstyret er hovedsakelig kjøpt inn nytt med midler fra stiftelser, offentlige tilskuddsordninger og donasjoner.
Stikk innom BUA og prøv noen nye aktiviteter som f.eks. frisbeegolf, kubb, skateboard, sparkesykkel eller noe annet gøy.

Foto Rune Carlsen
Foto Rune Carlsen